keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Apua ruuhkavuosiin ja/tai yksinäisyyteen ja/tai tasa-arvon tavoitteluun



Suuri osa suomalaisista pitää ruuhkavuosien aiheuttamaa aikapulaa itsestään selvänä ja perinteellisenä, mahdollisesti jopa välttämättömänä siirtymäriittinä kunnon äitiyteen tai isyyteen.

Kuva muuttuu toiseksi, jos ilmiötä katsellaan osana vuosisatojen ja vuosituhansien muutosta. Aineellisen hyvinvoinnin huikea kasvu on aiheuttanut arkiyhteisön yksinkertaistumisen, joka puolestaan on syynä pääosaan ruuhkavuosiongelmista ja moneen muuhunkin ongelmaan. Hyvinvointi on myös loitontanut sukupuolten maailmoja toisistaan ja edistänyt siten epätasa-arvon lisääntymistä.

Kotitalouksien jäsenten “toimenkuvia” (eli tehtäviä, työnjakoa, työprosesseja jne) voidaan tarkastella ja myös kehittää aivan yhtä järkiperäisesti kuin palkallisiakin toimenkuvia.

Tervetuloa tarkastelemaan ja kehittämään parempia “prosesseja” keväällä 2012 viikonloppukurssille  31.3.-1.4. Helsingin työväenopistossa (päivämäärää klikkaamalla pääset kurssin varsinaiselle esittelysivulle). 

Kurssille ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, esimerkiksi ruuhkavuosista juuri nyt kärsivät, ruuhkavuotensa jo ohittaneet tai väistäneet sekä niiden tuloa vielä odottavat samoin kuin yksinäisyyden torjunnasta kiinnostuneet. Tämä kurssi sopii hyvin myös sukupuolten tasa-arvon konkreettisesta edistämisestä kiinnostuneille.

Tervetuloa!

Timo Lampinen


Lisäys 27.3. : Kurssi jouduttiin tällä kertaa peruuttamaan, koska minimimäärästä puuttui muutama. Hieman samankaltaista kurssia tultaneen tarjoamaan kuitenkin myöhemmin ja  la 14.4. esittelen kurssin ydinhypoteeseja Herttoniemessä (noin klo 15.15-15.30). Katso lisää linkistä:  (Unelmien Helsinki – paikallistoiminnan järjestötori La 14.4. Silkkikutomo, Herttoniemi, Laivalahdenkatu 2b A )

PS Sinun voi olla  joka tapauksessa hyödyllistä lukea taustaksi ja mahdollisia omia kehittelyjäsi varten ainakin tämä blogini, josta selviää aika hyvin kurssin taustalla oleva hypoteesini yksinkertaisuuden takaperoisesta lisääntymisestä ja sen vaikutuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita: